Mat att ta med sig

Det vi äter är viktigt för att vi ska fungera väl och vara på topp hela dagen, även när det är stressigt. Som konditori är det förnuftigt att erbjuda mat som kunderna lätt kan ta med sig.

Kanske man vill äta något gott som ger bra energi i skidbacken på vintern eller som fika i skogen. Då vill man gärna ha med sig något enkelt som är fullt av god smak som man kan dela med sig av till andra som samtidigt ger bra energi.

Äta ute

Det finns massor med lätta recept på nätet, på godsaker som är roliga och går bra att ta med sig. Låt dig inspireras av  läckra recept på nätet som till exempel varm choklad med kardemummasmak, en kraftfull paprikasoppa eller varför inte en varm soppa på bär med en klick vispgrädde passar utmärkt på utflykten. Wraps på tunnbröd med rökt skinka och örtfraiche eller goda vaniljpannkakor med apelsinsallad och yogurt är också några omtyckta och välsmakande recept som ger massor av energi.

Glöm inte miljön

Det är också viktigt att tänka på miljön, se till att erbjud bra matlådor till kunderna. Det finns förpackningar som är bra för miljön och som går att återvinna. De kan man sedan återanvända fler gånger till andra ändamål. Till exempel finns det en matlåda som sedan kan bli till en behållare för växter som sedan förmultnar i jorden, detta smarta alternativ kan man se här. Detta kommer vi förmodligen få se mer av i framtiden, och varför kan inte ni vara först med det senaste?

This entry was posted in Tips.